Det finns flera olika sätt att driva ett företag och företagen kommer i nästa lika många former som människorna som driver dem. Man kan ha en enskild firma där man fakturerar med hjälp av sin F-skattsedel, eller så kan man öppna ett bolag, till exempel ett handelsbolag, ett kommanditbolag eller ett aktiebolag.

Att starta aktiebolag är den mest solida varianten av att starta eget och olika affärsidéer gynnas av olika företagsformer. I ett aktiebolag är företaget skilt från sin ägare vilket ger bra skydd för den ägaren som privatperson. Den som öppnar upp en verksamhet där de ekonomiska riskerna är stora, gör helt rätt i att öppna det som ett aktiebolag. Sedan 2013 är det dessutom bara hälften så dyrt som förr att starta ett aktiebolag och kravet på revisor är borttaget.

Slipp bokföringsbryderier och fakturahantering

Det finns olika sätt att fakturera på idag och som vi på den här hemsidan rekommenderar så kan man enkelt bli kvitt bryderierna med fakturering, och därmed en väsentlig del av företagets bokföring, genom att låta ett företag som är specialiserat på just detta - och köper loss alla dina fakturor - sköta dessa bitar. Den lilla kostnaden man betalar vägs snabbt upp av all tid och energi man sparar. Även större företag, som de flesta aktiebolag är, kan gynnas av att sälja sina fakturor.

Läs gärna resten av vår blogg för att få veta med om fakturaköp och -försäljning. För många är det en efterlängtad och mycket välkommen lösning på faktureringsstrul.

4 Apr 2016