Ett faktureringssystem är en onlinetjänst som gör att du kan skapa, skriva ut, skicka och administrera fakturor. Om du har ett företag och behöver skicka ut fakturor är det alltså rekommenderat att du använder dig av ett faktureringssystem. Vad finns det då för fördelar med ett faktureringssystem?

Den kanske största fördelen är att du sparar tid, eftersom det går mycket snabbare att skapa fakturor med hjälp av ett faktureringssystem än om du gör det manuellt. Men det är inte allt – det är även mycket enklare att administrera din fakturering och du får mycket bättre koll över allt som har med utgående fakturor att göra. Med ett bra faktureringssystem kan du också skapa offerter, skriva ut kreditfakturor, påminnelser och mycket mer.

Ett vanligt argument mot faktureringssystem brukar vara att de är svåra och krångliga att komma igång med. Det finns dock ett faktureringssystem som är oerhört enkelt att använda (det tar bara några minuter att komma igång), nämligen Faktura 24 – testa redan idag, du kommer inte att bli besviken!

15 Sep 2012